Κολοκυθακια γεμιστα με κιμα και λαχανικα | Light και Πεντανοστιμα

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Κιμά και Λαχανικά… μια συνταγή που έφτιαχνε πολύ η μαμά μου όταν ήμουν παιδί! Και ήταν από τα αγαπημένα μου. Βέβαια η μαμά μου τα έφτιαχνε ολόκληρα γεμιστά με κιμά και ρύζι στην κατσαρόλα. Εγώ τα φτιάχνω βαρκούλες με κιμά και λαχανικά ψημένα στον φούρνο. Και οι δύο εκδοχές… θεϊκές.

Κάθε γεμιστή βαρκούλα έχει 300 θερμίδες για να ξέρεις πού βρίσκεται αν μετράς θερμίδες. Επομένως, αν προσέχεις τη διατροφή σου μπορείς να φας μια βαρκούλα και μια πλούσια σαλάτα για να είσαι εντός διατροφικού προγράμματος.
Αν θέλεις και κάτι ακόμα πιο light με βασικό συστατικό τον κιμά μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μεξικάνικα tacos με κιμά και μαύρα φασόλια με 223 θερμίδες το ένα. Θα σου αρέσουν πολύ.
Κάπως έτσι θα δείχνουν τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και λαχανικά μετά το ψήσιμο.

Πόσο μπορούν να μείνουν στο ψυγείο τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και λαχανικά;

Η αλήθεια είναι πως τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι πολύ νόστιμα και την επόμενη μέρα. Μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Όταν θέλεις να φας πάλι από αυτά απλά ζέστανέ τα στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Λίγο πριν ξεκινήσει το γέμισμα.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και λαχανικά

Υλικά για 6 μερίδες:
  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • μισό κιλό κιμά της επιλογής σου (προσωπικά χρησιμοποίησα κιμά γαλοπούλας)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 φλ. μαύρα φασόλια (μπορείς και να μην βάλεις αν δεν έχεις)
  • 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλ. τριμμένο Monterey jack (μπορείς να βάλεις και οποιοδήποτε άλλο ημίσκληρο τυρί)
  • λίγο κόλιαντρο για το σερβίρισμα (αν θέλεις)
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις