Σπανακορυζο με ρυζι, με πλιγουρι και με κινοα | 3 διαφορετικες εκδοχες

Σπανακόρυζο με Ρύζι, με Πλιγούρι και με Κινόα… 3 διαφορετικές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν. Δες παρακάτω πώς να φτιάξεις την καθεμιά από αυτές.

Κλασικό σπανακόρυζο

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 λεμόνι
  • 900 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (αν θέλεις)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • λίγο άνηθο
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Κλασικό και αγαπημένο σπανακόρυζο!
Εκτέλεση:
Ξεκίνα πλένοντας το σπανάκι. Κοψ’το σε κομμάτια. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το πράσο.
Σόταρε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Μετά από 3-4 λεπτά ρίξε μέσα το ρύζι, ανακάτεψε και πρόσθεσε και την πάστα ντομάτας και το πράσο. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε νερό ζεστό στο κατσαρολάκι με το ρύζι και το σπανάκι. Σκέπασε και άσε να βράσει το ρύζι.
Δες την υπόλοιπη συνταγή και τις άλλες δύο εκδοχές του σπανακόρυζου στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις