Υγιεινη συνταγη για ψητο μπροκολο με vinaigrette πορτοκαλιου

Ηαλήθεια είναι ότι προτιμώ το ψητό μπρόκολο από το βραστό. Για κάποιο λόγο τα ψητά λαχανικά μου φαίνεται ότι είναι πιο νόστιμα από τα βραστά και έτσι τα τελευταία χρόνια που μαγειρεύω καθημερινά προτιμώ να μαγειρεύω τα λαχανικά μου στον φούρνο. 

Μια από τις συνταγές που φτιάχνω αρκετά συχνά τους χειμερινούς μήνες περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά υλικά:
  • μπρόκολο
  • πορτοκάλι
Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται το μπρόκολο ταιριάζει πολύ καλά με το πορτοκάλι και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Αυτή είναι η vinaigrette πορτοκαλιού που θα λατρέψεις να βάζεις σε όλες τις σαλάτες σου.
Πώς χρησιμοποιώ ακόμα και το κοτσάνι από το μπρόκολο!
Αυτό που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία είναι το κοτσάνι από το μπρόκολο το οποίο πάντα περνάω από το spiralizer και το κάνω μακαρόνι. Κάποιες φορές το ανακατεύω με τα ζυμαρικά μου και κάποιες άλλες φορές όπως σε αυτή τη συνταγή απλά το έψησα στον φούρνο μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου (είναι παρα πολύ νόστιμο, ειλικιρινά).
Αυτό που βλέπεις εδώ είναι το κοτσάνι του μπρόκολου περασμένο από το spiralizer.

Ψητό μπρόκολο με vinaigrette πορτοκαλιού

Υλικά: 
  • ένα μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • το κεντρικό κοτσάνι από το μπρόκολο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
για 1 φλ. vinaigrette: 
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. λιωμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις