Μπορει να γινει σοταρισμα χωρις λαδι;

Μια ερώτηση που με απασχόλησε πολύ στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με την κουζίνα. Μπορεί να γίνει σοτάρισμα χωρίς λάδι; Η απάντηση είναι “ναι” και θα σου εξηγήσω όλα τα υπόλοιπα ευθύς.

Από μικρή μου αρέσει πολύ το φαγητό και πιο συγκεκριμένα το καλό φαγητό. Και επειδή ακριβώς μου αρέσει το φαγητό, αν αυτό είναι νόστιμο δεν μπορώ να σταματήσω με τίποτα. Αυτό με έκανε από μικρή να προσπαθώ να αντικαθιστώ στις συνταγές που έπαιρνα στα χέρια μου όλα τα παχυντικά, ανθυγιεινά υλικά με πολύ πιο υγιεινά και light.
Αυτό που δεν ήθελα να χάσω με τίποτα ήταν η νοστιμιά του εκάστοτε φαγητού και πολλές φορές ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες τα κατάφερνα.

Πώς μπορείς, όμως, να σοτάρεις χωρίς λάδι;

Μπορείς να σοτάρεις με νερό ή με ζωμό λαχανικών.
Ξεκίνα βάζοντας ένα τηγάνι με λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών (4-6 κ.σ.) στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις ζεσταθεί το νερό καλά ρίξε μέσα τα λαχανικά σου ή και τον κιμά σου (αν θέλεις να σοτάρεις κιμά).
Συνέχισε να προσθέτεις ζεστό νερό αν χρειάζεται για να μην κολλήσουν τα λαχανικά σου.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά.
Προτίμησε να βάζεις το ελαιόλαδο ωμό στα πιάτα σου για να γλιτώνεις πάρα πολλές θερμίδες αλλά και για να είναι πολύ πιο υγιεινό το φαγητό σου.
Το μυστικό για να σοταριστούν σωστά τα λαχανικά σου χωρίς να βράσουν είναι να χρησιμοποιείς κάθε φορά πολύ μικρή ποσότητα νερού (1-2 κ.σ.). Κανε το ίδιο όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σοταριστεί καλά το φαγητό σου χωρί να βράσει.
Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις