Τραγανες τηγανιτες πατατες στον φουρνο | Η πιο υγιεινη εκδοχη τους

Κι όμως, το να φτιάξεις τραγανές τηγανιτές πατάτες στον φούρνο είναι εφικτό. Δες πώς θα το καταφέρεις.

Υπάρχει κολπάκι! Τι νόμιζες; Ό,τι θα βάλεις απλά τις πατάτες σου στο φούρνου και θα τις βγάλεις τηγανιτές;
Για να κάνεις τις πατάτες φούρνου τραγανές όπως κάνεις τις τηγανιτές θα πρέπει να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
Τέλειες τηγανιτές πατάτες φούρνου!
Μούλιασμα: Μούλιασε τις πατάτες σου σε κρύο νερό αφού τις κόψεις αρκετά λεπτές για περίπου 30 λεπτά ή και περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται από τις πατάτες αρκετό από το άμυλό τους με αποτέλεσμα να γίνονται πιο τραγανές.
Στέγνωμα: Στέγνωσε τις πατάτες σου πάρα πολύ καλά με μια πετσέτα.
Λαδάκι: Άλειψε τις πατάτες σου με ελαιόλαδο και άπλωσέ τες σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Αν τις θέλεις έξτρα τραγανές το ελαιόλαδο δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Διπλό ψήσιμο: Ψήσε τις πατάτες σου στους 190 βαθμούς για λίγο και έπειτα δυνάμωσε τη θερμοκρασία κι άλλο για να γίνουν πραγματικά τραγανές.

Τηγανιτές πατάτες στον φούρνο

Υλικά:
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι (αν θέλεις)
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη (αν θέλεις)
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις