Γιουβαρλακια | Η πιο ευκολη συνταγη

Όσο περιέργο κι αν σου ακούγεται πρωτοέφτιαξα αυτή τη συνταγή πριν από αρκετά χρόνια όταν ακόμα ήμουν φοιτήτρια. Το περίεργο δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός πως η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι ελληνική. Τα παραδοσιακά ελληνικότατα γιουβαρλάκια τα φτιάχνω ακολουθώντας ξένη συνταγή. Βέβαια με την πάροδο των χρόνων τα εξέλιξα και τα τελευταία χρόνια έχω καταλήξει στην συνταγή που θα σου μεταφέρω παρακάτω. 

Λατρεύεις τις σούπες; Mην χάσεις τη συνταγή μου για καυτερές φακές αλλά και για την μοναδική σούπα λαχανικών.

Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά μέσα στα γιουβαρλάκια σας!

Αν θέλετε να φάτε και μερικά λαχανικά μαζί με τη σούπα σας δεν έχετε παρά να τα βράσετε μαζί με αυτήν. Πριν ρίξετε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα ρίξτε 2 μέτρια κολοκυθάκια σε φέτες ή κυβάκια, 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες ή κυβάκια, 2 καρότα κομμένα σε φέτες ή κυβάκια και έναν κύβο λαχανικών. Βράστε τα λαχανικά σας μαζί με τα γιουβαρλάκια. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι αρκετό το νερό ώστε να καλύπτει καλά όλα τα υλικά.
Ακριβώς έτσι φτιάχνω τα γιουβαρλάκια και για τον Μάξιμο (τον 2χρονο γιο μου).

Πόσες θερμίδες έχουν τα γιουβαρλάκια;

Ένα πιάτο γιουβαρλάκια έχει 450 θερμίδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το 1/4 της κατσαρόλας. Εννοείται πως αν δεν προσθέσεις αυγολέμονο η σούπα σου θα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες.
Δες τη συνταγή για τα γιουβαρλάκια στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις