8 υγιεινες συνταγες του ενος σκευους | Για να μην εχεις να πλενεις τιποτα μετα

Αυτές οι υγιεινές συνταγές του ενός σκεύους θα σε κάνουν να ξεχάσεις το ατελείωτο πλύσιμο των πιάτων που συνήθως έρχεται μετά το μαγείρεμα.

Επειδή, λοιπόν, και εμένα δεν μου αρέσει να περνάω άπειρο χρόνο στην κουζίνα (εκτός κι αν απλά μαγειρεύω ή δοκιμάζω συνταγές) πλένοντας πιάτα, σου έχω 8 σούπερ υγιεινές συνταγές που για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς ένα μόνο σκεύος.

Σολομός λεμονάτος

σολομός λεμονάτος
Μια από τις πιο νόστιμες υγιεινές συνταγές του ενός σκεύους.
Υλικά: 1/2 κιλό baby πατάτες κομμένες στη μέση αν είναι μεγάλες, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι, 1/2 κιλό σολομός με την πέτσα του, 1 κ.σ. μέλι, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. θυμάρι, 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα, 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν, 1/2 φλ. βασιλικό ψιλοκομμένο, χυμό από 2 λεμόνια και 1 κομμένο σε φέτες για το ψήσιμο, 1 πακετάκι σπαράγγια, 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα για τη σάλτσα βασιλικού: 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μηλόξιδο, 1 φλ. βασιλικό, 1/2 φλ. κόλιαντρο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ανακάτεψε τις πατάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακάτεψε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, τον βασιλικό και το λεμόνι.
Στα 15 λεπτά βγάλε τις πατάτες από τον φούρνο. Πρόσθεσε τον σολομό, τρίψε το παραπάνω μείγμα πάνω στον σολομό. Πρόσθεσε επίσης τα σπαράγγια στο ταψί. Ρίξε την παρμεζάνα στα σπαράγγια και τις πατάτες. Πρόσθεσε και τις φέτες λεμονιού.
Ψήσε για 15-25 λεπτά μέχρι να γίνει ο σολομός σου. Σέρβιρε μαζί με την σως βασιλικού την οποία για να φτιάξεις απλά χτύπα όλα τα υλικά στο μούλτι.

Γαρίδες λεμονάτες

γαρίδες λεμονάτες
Υλικά για 6 μερίδες: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλ. χυμό λεμονιού, 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, 1,5 κιλό γαρίδες καθαρισμένες, 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες και 1 μέτριο λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση: Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 2 κ.γ. μαϊντανό και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει μια βράση μαγείρεψε για 5-8 λεπτά μέχρι τα υγρά να μείνουν τα μισά. Ρίξε μέσα τις γαρίδες, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά. Πασπάλισε με μαϊντανο και σέρβιρε με τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Δες τις υπόλοιπες συνταγές στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις