Ετοιμο σε 15’: Ρεβυθια με κριθαρακι ολικης αλεσης

Ρεβύθια με κριθαράκι ολικής άλεσης… το τέλειο comfort food για τις τελευταίες μέρες του χειμώνα που δεν έχει φύγει επίσημα (έχει ακόμα κρυάκι).

Αυτό το φαγητό είναι από τα πιο εύκολα που φτιάχνω αρκετά συχνά σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου. Πρόκειται για μια συνταγή που χρειάζεται μόλις ένα σκεύος για να ετοιμαστεί (ένα μεγάλο τηγάνι) και 15 λεπτά από τον χρόνο σου.
ρεβύθια με κριθαράκι
Αυτή η συνταγή θυμίζει πολύ κριθαρώτο.
Αν δεν σου αρέσουν τα ρεβύθια μπορείς να βάλεις στη θέση τους γαρίδες ή και κάποιο κρεατικό (κοτόπουλο, μοσχάρι ή και γαλοπούλα).
Εμένα μου αρέσει να τη φτιάχνω με ρεβύθια που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, τα απολαμβάνω. Το κριθαράκι είναι τόσο νόστιμο που πραγματικά ξεχνιέμαι και τρώω όλο το πιάτο με μεγάλη ευχαρίστηση.
Υλικά για 3-4 μερίδες:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια στραγγισμένα
  • 4 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1/8 φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις