Μαριναδα για κοτοπουλο, χοιρινο, μοσχαρι και σολομο!

Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας έχει την τιμητική του. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα για να γίνει νόστιμο το κρέας ή ο σολομός (για σένα που είσαι vegetarian) είναι η μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσεις.
Το κάθε κρέας θέλει τη δική του μαρινάδα! Έτσι παρακάτω σου έχω την καλύτερη μαρινάδα για κοτόπουλο, για χοιρινό, για μπριζόλα μοσχαρίσια και για σολομό!

Η καλύτερη μαρινάδα για κοτόπουλο

μαρινάδα
Τέλεια μαρινάδα για πετανόστιμο κοτόπουλο!
Υλικά:
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο ή κάποιο άλλο ξίδι
  • 1/4 φλ. σόγια σως
  • 1/4 φλ. worcestershire sauce
  • 1/8 φλ. λεμόνι
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή spicy μουστάρδα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 6 στήθη κοτόπουλου ή 1,5 κιλό κοτόπουλο
Εκτέλεση:
Aνακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ εκτός από το κοτόπουλο. Βγάλε από το μπολ 1/2 φλ. από την μαρινάδα σου και άφησέ την στην άκρη.
Βάλε το κοτόπουλο μέσα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει με ziploc και ρίξε μέσα και την μαρινάδα. Κλείσε καλά. Κούνα λίγο την σακούλα και βάλε τη σακούλα στο ψυγείο για 4-24 ώρες.
Δες τις υπόλοιπες μαρινάδες στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις