Υγιεινή σπανακόπιτα με αλεύρι ζέας και μυρωδικά | Μαμαδίστικη

Αυτή τη υγιεινή σπανακόπιτα με αλεύρι ζέας έχω μάθει να τη φτιάχνω και να την τρώω από παιδί. Η μαμά μου ξεκίνησε να την φτιάχνει και μου πέρασε το μικρόβιο. Είναι πάρα πολύ εύκολη, γρήγορη και το τέλειο συνοδευτικό για ένα εορταστικό ή και Κυριακάτικο τραπέζι.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να γυρνάς από το σχολείο και να σε περιμένει ένα ταψί μαμαδίστικη σπανακόπιτα στο τραπέζι της κουζίνας. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να αναφερθούν καθώς γνωρίζεις και εσύ και εγώ πόσο γρήγορα μπορεί να αδειάσει ένα ταψί σπανακόπιτα. Αυτή, λοιπόν, την υγιεινή σπανακόπιτα με αλεύρι ζέας που σαν παιδί έτρωγα σε δευτερόλεπτα σου έχω παρακάτω.
Υγιεινή σπανακόπιτα αλεύρι ζέας
Ακόμα και με αλεύρι ζέας η σπανακόπιτα αυτή είναι πεντανόστιμη.
Τι διαφορά κάνει το αλεύρι ζέας στο φύλλο;
H αλήθεια είναι πως δεν κάνει καμία διαφορά. Προσωπικά χρησιμοποιώ την ίδια ποσότητα αλευριού είτε αυτό είναι λευκό, είτε ολικής άλεσης, είτε ζέας. Πραγματικά δεν υπάρχει καμιά διαφορά στη γεύση. Επομένως δεν έχεις κανένα λόγο να μην δοκιμάσεις να την φτιάξεις με τέτοιο αλεύρι.

Σπανακόπιτα με αλεύρι ζέας και μυρωδικά

Υλικά:
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 20ο γρ. φέτα κατσικία με λίγα λιπαρά
  • 3 φλ. αλεύρι ζέας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • ζεστό νερό
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις