Θα του μαγειρεψεις στο σπιτι; 6 ρομαντικες συνταγες για του Αγιου Βαλεντινου

Οι ρομαντικές συνταγές που θα σας ξεσηκώσουν!Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλει ρομαντικό φαγητό, λουλούδια, κάποιο λαχταριστό γλυκό και πολλές αγκαλιές. Αν δεν θέλεις να ζήσεις την “τρέλα” της ημέρας κλείνοντας κάποιο τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο, προμηθεύσου τα απαραίτητα και μαγείρεψέ του κάτι ρομαντικό στο σπίτι.

Αν, από την άλλη, θέλεις να τον βάλεις κι αυτόν στο παιχνίδι δεν έχεις παρά να του προτείνεις να μαγειρέψετε μαζί.
Αν αναρωτιέσαι τι να φτιάξεις σου έχω παρακάτω μερικές από τις πιο ρομαντικές συνταγές, ιδανικές για εκείνη την ημέρα.

Ρομαντικό πιάτο Νο1: Ζυμαρικά με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές και βότκα

ρομαντικές συνταγές ζυμαρικά
Υλικά για 4 άτομα: 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, 1/2 κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, 55 γρ. βότκα, 170 γρ. από κονσέρβα ντομάτας, 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 φλ. γάλα, 1 φλ. νερό από μακαρόνια, αλάτι και πιπέρι, 500 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά, βασιλικός για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Ξεκίνα ψήνοντας την πιπεριά αφού πρώτα την κόψεις στα τέσσερα και αφαιρέσεις τα σπόρια. Βάλε λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στον φούρνο για 6-8 λεπτά. Μόλις την βγάλεις από τον φούρνο βάλ’την μέσα σε μια σακούλα τροφίμων. Μόλις κρυώσουν λίγο βγάλε την φλούδα τους.
Βράσε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλόκοψε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί μαγείρεψε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Έπειτα πρόσθεσε την πιπεριά, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Μαγείρεψε για ακόμα 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε τη βότκα και μαγείρεψε για ακόμα 30 δεύτερα. Έπειτα ρίξε μέσα και τα ντοματάκια.
Ρίξε μέσα το γάλα και το τυρί. Μαγείρεψε για λίγο ακόμα και έπειτα ρίξε μέσα και το νερό από τα μακαρόνια.
Σέρβιρε με τα μακαρόνια σου αφού πασπαλίσεις με λίγο βασιλικό.

Ρομαντικό πιάτο Νο2: Μπριζόλες με σάλτσα γκοργκοντζόλας

ρομαντικές συνταγές μπριζόλες
Υλικά για 4 άτομα:
για τη σάλτσα γκοργκοντζόλας: 2 κ.σ. βούτυρο, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λίγο δεντρολίβανο, 1μιση φλ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, 100 γρ. τριμμένη γκοργκοντζόλα, αλάτι και πιπέρι
για την μπριζόλα: 4 μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι, 2 κ.σ .βούτυρο, λίγο δεντρολίβανο, 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση: Για να φτιάξεις τη σάλτσα λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίξε μέσα το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε μέσα την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά. Βγάλε από το μάτι και ρίξε μέσα το τυρί. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Για να φτιάξεις τις μπριζόλες βάλε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ρίξε τις μπριζόλες και μόλις γίνουν από τη μια μεριά γύρνα τες και ρίξε το σκόρδο, το βούτυρο και το δεντρολίβανο.
Βγάλε από το μάτι και άσε τις μπριζόλες σου να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σέρβιρε με τη σάλτσα τυριού.
Δες τις υπόλοιπες συνταγές στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις