Υπνοσακος : Το τελειο ρουχο για να μην κρυωνει το μωρο σου!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επιλέξεις τον σωστό υπνόσακο.

Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη που ανησυχεί ότι το μωρό της κρυώνει μέσα στο σπίτι. Και δεν εννοώ όσο είναι ξύπνιο αλλά την ώρα που κοιμάται που έχει την τάση να ξεσκεπάζεται συνεχώς.Θα μου πεις ότι η λύση είναι ο υπνόσακος, αλλά πού ξέρεις ότι δεν ζεσταίνεται υπερβολικά πολύ με αυτόν ή ότι δεν κρυώνει φορώντας τον;


Oδηγίες χρήσης υπνόσακου

Τον πρώτο χειμώνα του γιου μου που ήταν πολύ μωρό 2-3 μηνών δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τον σκέπαζα με κουβέρτα και καθόταν σκεπασμένος όλη νύχτα. Τον δεύτερο χειμώνα που ήταν 14-15 μηνών φοβόμουν πολύ να τον σκεπάσω με κουβέρτα μη τυχόν και σκεπαζόταν με αυτήν στο κεφάλι μέσα στην ύπνο του και δεν μπορούσε να ξεσκεπαστεί. Έτσι προτιμούσα να κάνω τα εξής:
  1. Άπλωνα μια λεπτή κουβέρτα στην κούνια του πάνω από το σεντόνι και την μάγκωνα στις γωνίες της κούνιας. Αυτό σίγουρα τον ζέσταινε αρκετά.
  2. Ο υπνόσακος φοριώταν ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσεις του. Είχα ένα θερμόμετρο στο δωμάτιό του για να ξέρω τι θερμοκρασία υπήρχε σε αυτό κάθε μέρα και αναλόγως έκρινα αν έπρεπε να φορέσει υπνόσακο ή όχι ή τι έπρεπε να του φορέσω από μέσα.

Τι φοράμε μέσα από τον υπνόσακο;

Θερμοκρασία δωματίου Με υπνόσακο 1 tog* Με υπνόσακο 2,5tog*
21-23 ◦C Κοντομάνικο κορμάκι ή εσώρουχο Δεν είναι κατάλληλος για αυτήν την θερμοκρασία
19-21 ◦C Μακρυμάνικο κορμάκι/ φορμάκι ύπνου ή ελαφριές πιτζάμες Κοντομάνικο ή μακρυμάνικο κορμάκι
15-19 ◦C Δεν είναι κατάλληλος για αυτήν την θερμοκρασία Μακρυμάνικο κορμάκι/ φορμάκι ύπνου ή ελαφριές πιτζάμες
Επίσης καλό είναι να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του υπνόσακου σχετικά με το εσωτερικό ντύσιμο του μωρού.
Μην χρησιμοποιείτε κανένα άλλο σκέπασμα όταν χρησιμοποιείτε υπνόσακο.
Αν, τέλος το μωρό σου έχει κρύα χέρια αλλά φυσιολογική θερμοκρασία σώματος χρειάζεται να του φορέσετε και κάτι ακόμα μέσα από τον υπνόσακο γιατί κρυώνει.

Ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος του υπνόσακου;

Δεν είναι όλοι οι βρεφικοί υπνόσακοι κατάλληλοι για νεογέννητα. Πρέπει ο υπνόσακος να ταιριάζει τέλεια στο λαιμό του μωρού. Αν είναι πολύ μεγάλος μπορεί να κινδυνεύει να γλυστρήσει μέσα σε αυτόν. Αν είναι πολύ μικρός μπορεί να το σφίγγει στον λαιμό.
Για να επιλέξεις τον σωστό υπνόσακο θα πρέπει να κάνεις την εξής πράξη: Εφόσον θέλεις το 1/4 του υπνόσακου να είναι κενό για την ελευθερία κινήσεων του μωρού θα πρέπει να διαιρέσεις το ύψος του με το 4. Αν, για παράδειγμα, το μωρό έχει ύψος 50 εκατοστά θα πρέπει να κάνεις 50/4=12,5 cm. Πρόσθεσε στο ύψος του το 12,5. Δηλαδή 50+12,5=62,5cm. Επομένως για ένα μωρό ύψους 50 cm ένας υπνόσακος 65 cm είναι ιδανικός.

Οι top σε πωλήσεις υπνόσακοι του amazon.uk! Δες τους στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις