Θελεις να κοψεις το τυρι; Δες πως θα φτιαξεις πανευκολα τυρι απο αμυγδαλα!



Αν δοκιμάσεις αυτό το τυρί από αμύγδαλα δεν θα θέλεις να ξαναφάς άλλο τυρί! 

Πάρα πολλές σταρ του Hollywood (ανάμεσα σε αυτές και η Khloe Kardashian, η Kourtney Kardashian και η Jessica Biel) έχουν βγάλει το τυρί από την καθημερινότητά τους. 

Αν είσαι κι εσύ από αυτές που θέλουν να βγάλουν το τυρί από τη ζωή τους και να χάσουν επιτέλους βάρος, τότε αυτό το τυρί από αμύγδαλα είναι αυτό που χρειάζεσαι. 

Πώς θα προετοιμάσεις τα αμύγδαλα από την προηγούμενη μέρα

Για να αφαιρέσεις τη φλούδα από τα αμύγδαλα βράσε νερό σε μια κατσαρόλα, βάλε τα αμύγδαλά σου σε ένα σουρωτήρι και ρίξ’τους καυτό νερό. Άφησέ τα για μερικά λεπτά και έπειτα άρχισε να τα ξεφλουδίζεις με τα χέρια ή να τα τρίβεις με μια πετσέτα. 

Φυσικά μπορείς να φτιάξεις το τυρί σου και χωρίς να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα αλλά κάνοντάς του θα έχει ένα χρώμα που θα παραπέμπει περισσότερο σε τυρί. 

Βάλε τα αμύγδαλα σε κρύο νερό και άφησέ τα στο ψυγείο για 24 ώρες πριν φτιάξεις το τυρί σου. Ξέπλυνέ τα καλά πριν τα ρίξεις στο μπλέντερ. 


Τυρί από αμύγδαλα

Υλικά

1 φλ. ωμά ανάλατα αμύγδαλα 
3 κ.σ. χυμό λεμονιού 
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
3/4 κ.γ. αλάτι 
1/2 φλ. νερό 

Εκτέλεση

Ξεκίνα ρίχνοντας τα αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους στο μπλέντερ. Ρίξε και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό. Χτύπα καλά. 

Πάρε ένα κομμάτι τούλι και βάλ’το πάνω σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξε μέσα το μείγμα σου και προσπάθησε να το στραγγίσεις όσο γίνεται. 

Δέσε το τούλι με ένα σκοινάκι και βάλε το μείγμα σου στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ, για τουλάχιστον 12 ώρες. 

Βγάλε το “τυρί” από το ψυγείο και ξετύλιξέ το. 

Το “τυρί” σου είναι έτοιμο. Η υφή του μοιάζει με αυτή που έχουν τα μαλακά τυριά. 

Σε αυτό το σημείο μπορείς να φας το τυρί σου απλώνοντάς το πάνω σε ψωμί, φρυγανιά η παξιμάδι ή μπορείς να το κάνεις πιο σκληρό βάζοντάς στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά. 

Δώσε περισσότερο άρωμα στο τυρί σου ρίχνοντας στο μπλέντερ και λίγο σκόρδο, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά.

Αν επιλέξεις να κάνεις πιο σληρό το τυρί σου μπορείς να το τρίψεις πάνω από μια σπέσιαλ vegan καρμπονάρα που θα βρεις εδώ ή να το φας μαζί με τον πιο λαχταριστό σολωμό με κρούστα πέστο που θα είναι έτοιμος σε 15 μόλις λεπτά. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις