Σαλατα με κοτοπουλο και αβοκαντο: Μια υγιεινη συνταγη ιδανικη για καλοκαιρι!


Μια πλούσια, γευστική σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και light σως που μπορείτε να τρώτε όλο το καλοκαίρι.


Επειδή προσωπικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ανάβω φούρνο για κανένα λόγο, προτιμώ να φτιάχνω συνταγές που δεν θέλουν καθόλου μαγείρεμα (ή να θέλουν ελάχιστο), φτιάχνω συνταγές σαν κι αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα;

Όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 μερίδες. Έτσι αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερη για να έχετε και για δεύτερη ή τρίτη μέρα τότε δεν έχετε παρά να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τις ποσότητες.

Τι γεύση έχει αυτή η κοτοσαλάτα με αβοκάντο;

Την πρώτη φορά που την έφτιαξα πριν από αρκετά χρόνια ένιωσα σαν να την είχα ξαναφάει σε κάποιο εστιατόριο στη Βαρκελώνη. Μπορεί να ήταν και ιδέα μου αλλά είχε μια γνώριμη, ιδιαίτερη γεύση που κάπου είχα ξαναφάει.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά της σαλάτας;

Το κοτόπουλο
Το αβοκάντο
Τα πράσινα λαχανικά
και το dressing με μίσο

Όπα όπα! Τι είναι το μίσο;

Μην ταράζεστε. Μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε βιολογικά προϊόντα και είναι στην ουσία μια πάστα φτιαγμένη από φασόλια που χρησιμοποιούν σε όλες τις σαλάτες τους οι Ιάπωνες. Αν μάλιστα είστε γνώστες της Ιαπωνικής κουζίνας τότε σίγουρα θα ξέρετε το miso και την τέλεια γεύση του που νοστιμεύει ακόμα και την πιο άνοστη σαλάτα.

Μην ανησυχείτε, όμως! Σας έχω και εναλλακτική σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε 
miso στη σως σας. Θα τη βρείτε παρακάτω.

Πόσες θερμίδες έχει η κάθε μερίδα;

Αυτή η σαλάτα είναι για 4 άτομα. Η κάθε μερίδα έχει 330 θερμίδες. Αν θέλετε λιγότερα λιπαρά απλά μπορείτε να μειώσετε το αβοκάντο. Αν θέλετε περισσότερο κοτόπουλο απλά προσθέστε περισσότερο στη συνταγή σας.

Πώς να σερβίρετε τη σαλάτα σας.

Μπορείτε να βάλετε όπως έκανα κι εγώ τα υλικά σας χωρισμένα σε ομάδες μέσα στο μπολ. Δηλαδή να βάλετε σε ένα μέρος το κοτόπουλο, σε ένα το αβοκάντο και σε ένα τα πράσινα λαχανικά και να ρίξετε από πάνω τη σως.
Εναλλακτικά μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα μαζί με τη σως σε ένα μπολ.
Πόσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο η σούπερ υγιεινή και εύκολη αυτή σαλάτα;
Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και για 3 μέρες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε χωριστά τα υλικά έτσι ώστε να διατηρηθούν πολύ καλύτερα. Φυσικά και τη σως θα πρέπει να τη φυλάξετε χωριστά.

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:
  • τηγάνι
  • τρυπητή κουτάλα
  • μούλτι
  • ξύλο κοπής
  • μαχαίρι
  • ψαλίδι (μου αρέσει να κόβω τα λαχανικά μου με ψαλίδι για μεγαλύτερη ευκολία)
Αν προτιμάτε κάτι σε ψάρι τότε μπορείτε μέσα σε μόλις 15 λεπτά να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή για σολωμό με κρούστα πέστο

Σαλάτα με Κοτόπολου και Αβοκάντο

Υλικά
για τη σαλάτα:
  • 1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1μιση φλ. αβοκάντο (2 μικρά)
  • 4 φλ. κομμένα πράσινα λαχανικά
  • φρέσκο κόλιαντρο
για τη σως:
  • λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό από λάιμ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1μιση κ.σ. λευκό miso (μπορείτε αντί για miso να χρησιμοποιήσετε ταχίνι)
  • 1/2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
για τη μαρινάρα του κοτόπουλου: 
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ.κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάρας σε ένα μεγάλο μπολ. Βουτήξτε μέσα και ανακατέψτε όλες τις μπουκιές κοτόπουλου. Βάλτε το μπολ μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.



Απλώστε τις μπουκίτσες σε ένα ταψάκι μέσα στο οποίο θα απλώσετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Στα μισά του χρόνου απλά ανακατέψτε λίγο το κοτόπουλο και συνεχίστε το ψήσιμο.

Στο μεταξύ φτιάξτε τη σαλάτα σας.

Βγάλτε την ψίχα μέσα από τα αβοκάντο σας. Ψιλοκόψτε τα πράσινα λαχανικά σας. Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με το κοτόπουλο σε ένα μπολ.

Χτυπήστε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σως. Ρίξτε τη σως πάνω από τη σαλάτα σας και σερβίρετε αμέσως. Αν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως απλά μην ρίξετε τη σως πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και αποθηκεύστε το κάθε συστατικό της σαλάτας ξεχωριστά στο ψυγείο.

Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιαντρο και φυστίκια ή ψημένα κάσιους αν θέλετε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.



Καλή απόλαυση!!

Φυσικά το κοτόπουλό σας μπορείτε να το φάτε και σκέτο με μια νόστιμη σως αβοκάντο όπως έκανα κι εγώ πριν από μερικές ημέρες και σας έχω τη φωτογραφία από το αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις