Ετοιμα σε 15 λεπτα: Noodles κολοκυθιου με υπεροχη σαλτσα ντοματας που θα λατρεψετε

Έκανα πολύ καιρό να τα δοκιμάσω αλλά όταν τελικά τα δοκίμασα κατάλαβα ένα πράγμα: Το noodles κολοκυθιού είναι το πιο εύκολο φαγητό που μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε μόλις 15 λεπτά και να είναι και πολύ νόστιμο.

Το μόνο που πρέπει να ξέρετε πριν φτιάξετε τα noodles κολοκυθιού είναι 3 πράγματα:

  1. Το κολοκύθι δεν θέλει πολύ βράσιμο γιατί βγάζει ζουμιά.
  2. Η σάλτσα πρέπει να έχει έντονη γεύση.
  3. Συνδυάστε με τυρί φέτα για τέλειο αποτέλεσμα.

Τελικά θυμίζουν όντως μακαρόνια στη γεύση τα noodles κοκολουθιού;

Είναι μια εύλογη ερώτηση που πολύ μου κάνουν. Η απάντηση είναι όχι! Δεν θυμίζουν καθόλου στη γεύση μακαρόνια. Παρόλα αυτά το σχήμα τους (έχουν σχήμα μακαρονιού) και το χρώμα τους θυμίζουν πολύ μακαρόνια πράγμα που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον μεγαλύτερο μακαρονά - τουλάχιστον οπτικά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να θυμίζουν όντως μακαρόνια

Ο λόγος που προσωπικά τρώω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα noodles κολοκυθιού είναι καταρχάς επειδή είναι πανεύκολο να τα φτιάξω και δεύτερον επειδή είναι χορταστικά και δεν με βγάζουν εκτός διατροφικού προγράμματος. Αν είστε και εσείς σε τέτοια φάση -αποφεύγετε δηλαδή τα ζυμαρικά- αλλά δεν σας αρέσουν και τα noodles κολοκυθιού δεν έχετε παρά να βράσετε ελάχιστα μακαρόνια και να τα ανακατέψετε με τα noodles σας. Αμέσως θα νιώσετε ότι τρώτε μια πλούσια μακαρονάδα με ελάχιστες θερμίδες.

Συνδυάστε τα noodles κολοκυθιού με μια έντονη σε γεύση σάλτσα

Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε γευστικό ενδιαφέρον σε ένα κατά τα άλλα "βαρετό" πιάτο (να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Μια pesto rosso ή μια pesto βασιλικού είναι ό,τι χρειάζονται τα "μακαρόνια" σας για να γίνουν πεντανόστιμα και να αποκτήσουν χαρακτήρα.

Στη συγκεκριμένη συνταγή που θα βρείτε παρακάτω χρησιμοποίησα μια pesto rosso που είχα φτιάξει από την προηγούμενη μέρα.

Pesto Rosso

Υλικά: 
  • 1 φλ. λιαστές ντομάτες (πάρτε τις έτοιμες από το σούπερ μάρκετ)
  • 1/3 φλ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 3/4-1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Ρίξτε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπήστε τα καλά.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την σάλτσα σας στο ψυγείο για 5-7 μέρες.

Εκτός από το να τη βάλετε πάνω στα μακαρόνια σας μπορείτε να την απλώσετε πάνω σε ψωμί ή παξιμάδι ή να την βάλετε μέσα σε σάντουιτς. Φυσικά μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτήν το κρέας ή το ψάρι σας.

Τυρί να βάλω στα noodles κολοκυθιού;

Ναι να βάλετε και μάλιστα φέτα. Για μένα το ιδανικότερο τυρί για αυτά τα "μακαρόνια" είναι η φέτα. Σίγουρα μπορείτε να βάλετε και παρμεζάνα ή μοτσαρέλα αλλά για τις δικές μου γεύσεις η φέτα είναι top. Στην παρακάτω συνταγή έβαλα παρμεζάνα γιατί ένιωσα ότι ταίριαζε καλύτερα με την pesto rosso σάλτσα μου.

--> Αν παρόλα αυτά θέλετε να φτιάξετε κλασική μακαρονάδα τότε σας προτείνω μια vegan καρμπονάρα που σίγουρα θα σας μπερδέψει ευχάριστα!! Ναι!! Είναι τόσο καλή! 

Noodles κολοκυθιού με pesto rosso και παρμεζάνα

Υλικά: 
  • 3 κολοκύθια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • pesto rosso (βλέπε συνταγή παραπάνω)
  • 2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση: 

Ξεκινήστε περνώντας τα κολοκύθια σας από το σπιραλάιζερ. Υπάρχουν πολύ οικονομικά σπιραλάιζερ στην αγορά αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο.

noodles κολοκυθιού

noodles κολοκυθιού

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και περάστε για 2-3 λεπτά τα κολοκύθια σας από αυτό. Ρίξτε και λίγο αλάτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο dearlife.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις