Επιτέλους πέτυχα το ακριβές χτένισμα της Olivia Palermo (μετά από προσπάθεια μηνών)

Εδώ και καιρό προσπαθούσα να πετύχω αυτό το τέλειο ίσιωμα κομμωτηρίου που πάντα έχει στα μαλλιά της η Olivia Palermo.

Έκανα τρελό googling για να βρω μια άκρη αλλά άκρη δεν έβρισκα. Μπήκα στο Utube πάτησα όλες τις πιθανές αναζητήσεις αλλά δυστυχώς η μια χειρότερη από την άλλη (μην μπείτε καν στον κόπο να τις δείτε δεν αξίζουν τον χρόνο σας).


Τελικά κατέληξα πως θα έπρεπε να δοκιμάσω μόνη μου να πετύχω αυτό το τόσο φανταστικό χτένισμα.

Στο επίσημο σάιτ της Palermo, ο κομμωτής της αναφέρει κάποια τιπς αλλά από εκεί και πέρα έπρεπε να αυτοσχεδιάσω.

Η διαδικασία που ακολούθησα

Όπως αναφέρει ο κομμωτής της διάσημης fashionista, αρχικά πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου πάρα πολύ καλά για να υπάρχει η ιδανική βάση για να ‘χτίσεις’ το λουκ σου. Αυτό σημαίνει 2 φορές πλύσιμο με σαμπουάν και πολύ καλό conditioner.

Πριν στεγνώσουν τα μαλλιά τελείως, πρέπει να τους βάλεις αφρό στις ρίζες. (Τώρα εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Ο αφρός που χρησιμοποιεί η Palermo κοστίζει γύρω στα 22 ευρώ. Εμείς δεν πρόκειται να διαθέσουμε τόσα χρήματα για έναν αφρό, οπότε θα έχουμε μια μικρή απώλεια ποιότητας στο τελικό αποτέλεσμα).

Στη συνέχεια ξεκινάς να στεγνώνεις με βούρτσα και πιστολάκι, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ρίζες ώστε να μην πατικωθούν εκεί τα μαλλιά. Γύρνα ανάποδα το κεφάλι σου και στέγνωσε καλά τις ρίζες.

Ένα καλό κόλπο είναι να κάνεις συνέχεια χωρίστρα αριστερά και δεξιά στεγνώνοντας εσωτερικά τις ρίζες. Στόχος του παιχνιδιού είναι να δημιουργηθεί όγκος στις ρίζες και ειδικά στη χωρίστρα (Το πιστολάκι της Palermo κοστίζει 180 ευρώ, οπότε αν το δικό σου είναι των 30 ευρώ ίσως να έχεις και πάλι μια μικρή απώλεια στην ποιότητα).

Στη συνέχεια πάρε το ισιοτήρι σου (αν δεν έχεις μάθει να χειρίζεσαι καλά το πιστολάκι) και ίσιωσε τα μαλλιά σου αφήνοντας τις ρίζες ανενόχλητες ώστε να διατηρήσουν τον όγκο τους.

Στο τέλος ψέκασε από πολύ μακριά λακ ή βάλε λίγη λακ σε μια χτένα και πέρασε απαλά τα μαλλιά σου.

Έξτρα τιπ Αν έχεις λίγη σιλικόνη βάλε στα μαλλιά σου και ειδικά στις άκρες για να γυαλίζουν λίγο περισσότερο.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως  έτσι!


Δημοφιλείς αναρτήσεις